Skal vi leve andres liv, eller skal vi tage ansvar og leve vores eget liv!

Jeg vil leve mit liv, på mine præmisser.

2012-10-14 16.40.04

Min hyggekrog.

Rigtig mange bruger krudt på at leve andres liv, om ikke andet så fra sidelinjen, og det giver ikke altid samme gode resultat, som hvis de havde koncentreret sig om deres eget liv.

Alle har en mening om dit og dat, og så længe vi beskæftiger os med alt det andet, er der jo ikke tid til at drage omsorg for vores eget liv. Undskyldninger som: jeg har haft såååå travlt! – kender de fleste. Men gik vi dagen efter i sømmene, kunne vi sikkert finde den tid, vi skulle have brugt på os selv, til den selvomsorg vores indre higer efter at få.

Prøv at tage dig selv i at kommentere andres valg, deres udseende, deres måde at være på, deres udtalelser m.m.

Hvis du brugte al den tid på dig selv, ville din verden se helt anderledes ud, og du ville opnå en større selvtilfredshed.

Efterhånden du slipper dit ”kritisere-gen”, vil du heller ikke have så stort et behov for at fylde dig selv med, slik, kager, junkfood, cola m.m.

Tilbage til mit liv på – mine præmisser. Jeg skal holde fødselsdag påskelørdag. Manden i mit liv (igennem 42 år) syntes, jeg fortjente at holde en stor fest. Men det er slet ikke mig. Jeg har aldrig holdt store fester, når jeg fyldte rundt,  og ser ingen grund til at gøre det. For mig er det den største lykke at være omgivet af mennesker, jeg holder virkelig – virkelig af; som er der, når jeg har brug for dem.

Der skal være plads til mine skønne 4 børnebørn og ro til svigerdatteren, der skal føde tvillinger i maj måned, så de også kan hygge sig og slappe af.

Se det bliver en dejlig dag, påskelørdag i familiens skød, omsluttet af masser af varme og kærlighed. Lige sådan en dag det skal være, og som jeg vil tænke på i fremtiden.

I andre sammenhænge, vil jeg gerne holde stor fest, men ikke med mig selv om midtpunkt. Ikke fordi jeg ikke synes, jeg fortjener det, men jeg vil have nærhed og kærlighed på mine ”personlige dage”.

Hvad handler det her så om? Det handler om at tage ansvar og at turde melde ens egne ønsker ud, for så behøver vi ikke at dulme følelserne med mad eller drikke.

Der er alt for mange, der gør alt det andre forventer af dem, og som derfor må styrke sig med en ekstra kage, et glas vin, flere smøger, ja du ved bedst selv, hvad du tyr til, hvis det her kunne være dig (det er det sikkert ikke, men måske nogen du kender)!

Er du en af dem, der altid har en mening om alle andre, så prøv at øve dig i at kikke indad. Hvad er det ved dig selv, du er så utilfreds med, at du er nødt til at kritisere andre.

Andre er et spejl på dig selv, ellers ville du slet ikke bemærke det hos de andre.

Arbejd med dit eget selvværd, det er aldrig for sent, start i dag.

Tag en beslutning om at ændre din livsstil, så du får mere selvværd og selvtillid; du kan bygge den op stille og roligt, dag for dag.

Det er jo ikke lige fra den ene dag til den anden.

Ønsker dig en god uge.

De bedste hilsner fra

Birgit

PS! overvej om du skal starte med at lægge dine kostvaner om, så du kommer i gang med at skabe en ny livsstil.

www.nylivsstil.dk