Det kan lade sig gøre selv om man har rundet 70.

I februar 2019 faldt jeg på et trappetrin og min akillessene revnede, efter 10 uger med støvle på begyndt jeg genoptræning . Det tog tid da min akillessene ikke ville hele.

I sommeren 2020 fik jeg konstateret type 2 diabetes. Jeg deltog i et kursus via kommunalt sundhedscenter med teoretisk undervisning og træning i motionscenter, I den periode tabte jeg mig 4 kg, og mine blodprøver var flotte og jeg skulle ingen medicin have.

Corona lukkede motionscenter og svømmehal julen 2020, foruden motionscenter gik jeg til gymnastik i vand på grund af mit dårlige ben. Sammen med en veninde gik jeg 6 km ca. 2 gange om ugen, på grund af ben skaden gik jeg med vandrestave.

Det lykkedes mig at holde vægten, men da jeg fik målt mit langtidsblodsukker i april, var det 54, min læge sagde til mig 3 måneder så har du fået det sænket, jeg vidste han mente prøv nu at tabe dig, han vidste jeg havde forsøgt mange gange, jeg tabte mig og tog på igen.

Jeg havde i nogle år haft Birgits bog I min hylde, men nu tog jeg en beslutning, jeg skulle have støtte til mit vægttab. Jeg kontaktede Birgit og 2. Maj startede jeg min første online undervisning. Da jeg startede, havde jeg siden oktober 2019 tabt mig 6 kg.  Mit vægttab går ikke hurtig i gennemsnit ½ kg om ugen, men det er ikke kostplanens skyld, når jeg følger den slavisk, kan jeg tabe 1½ kg. Min hverdag er travl jeg er engageret i frivilligt arbejde, har stor familie og venner der skal plejes, mit professionelle arbejdsliv er slut jeg har passeret de 70 år, siden jeg startede hos Birgit, har jeg tabt mig 11 kg, jeg fortsætter til jeg har nået mit mål som er om 5 kg og så en stabiliseringsperiode.

Både min mand og jeg synes godt om middagsretterne og det hjemmebagte brød, min mand har tabt sig 5 kg som sidegevinst.

Foruden at følge kostplanen dyrker jeg igen motion i center og svømmehal, jeg går nu vandreturen med min veninde uden stavene og i hurtigere tempo, sommerferien i år var en uges cykelferie, vi cykler på elcykler, og det blev til 50 km om dagen. Mit fysiske og psykiske velbefindende er i den grad bedret.

Sidst jeg fik målt mit langtidsblodsukker, var det 36. Jeg jublede

Så tak til Birgit for vejledning og opmuntring.

Birthe

Færdigheder

Indsendt den

13. oktober 2021