Helle Skriver

Vi er en familie med fire børn.

Allerede for år tilbage skiftede vi vores “hvide” produkter ud med fuldkorns, og grøntsager blev kamufleret i diverse retter, så børnene spiste dem, de mente, de ikke kunne li’.

Vores spisetallerkner blev skiftet ud med frokosttallerkener. Men vores søde tand fornægtede sig ikke. Kage, is, chokolade og sodavand er noget vi godt kan lide.

For snart 11 år siden fik vi yngste-musen; hun kom til verden med lidt ekstra i kufferten. Og havde jeg ikke kæmpet med vægten før, så kom jeg da til det derefter. Når energien var der, gik jeg på kur eller brugte mange timer på fitness. Men så snart jeg faldt tilbage i den gamle gænge, steg vægten. Kage, is, chokolade og sodavand blev mere eller mindre hverdag.

I sommer anbefaler en veninde så Ny Livsstil, og jeg køber bogen: Vejen til et godt vægttab.

I familien bliver vi enige om at starte op trods ferie, netop fordi vi så har tiden til at indkøre de nye vaner. Fra juli til oktober smuttede der 12 kg. Min mand, sidste hjemmeboende søn og yngste-musen har også tabt sig, på trods af vi ikke har fulgt frokost-menuerne; oftest fordi jeg har lavet aftenmenuen, så dele af den er indgået i madpakkerne. Vores datter har altid været meget ensidig, når det kommer til mad. Men hun har overrasket ved at tage de nye retter til sig. Både æggekagen med rejer og asparges og broccolitærten bliver spist med velbehag. Hun er blevet mere modig, når det kommer til grønt og frugt. Nye vaner for vi andre er mindre brød, kartofler, pasta, ris, og det kan vi mærke på den gode måde. Ja, alle mand er hoppet med på Livsstilen.

Nu ligger bogen fast på køkkenbordet.

Vi bruger den som guide, når vi laver mad. Den hjælper også med at minde os om, hvad vi putter i munden, og især mængden. Vi vil gerne stadig have et stykke kage engang imellem eller is. Men så portionsanretter vi.

Sodavand er blevet erstattet med danskvand, bl.a. dem med smag. (uden sødemidler).

Efter efterårsferien siger teenagesønnen: hvor bliver det godt at komme tilbage på kostplanen, som havde været lidt løsere i ferien.

I skrivende stund har jeg tabt 13 kg, og sådan set kunne jeg godt stoppe her. Men jeg har sat mig et lille mål mere. Det skønne ved dit koncept er jo netop, at det ikke er en kur, men omlægning af Livsstil. Man kan godt tage i byen og nyde god mad og vin, bare man tænker sig om i hverdagen, når først man har skiftet de fede produkter ud og tænker over, hvad man putter i munden.

Så det er egentlig ikke så svært.

Venlig hilsen Helle Skriver.

Vil du i gang med dit vægttab, har du følgende muligheder:

Slankebøger til en god kostomlægning: Se alle Birgit Kannegaards slankebøger her.

Kursus i Otterup, kun 15 min. kørsel fra Odense. Læs om Slankekursus i Otterup her.

Online Slankekursus – når det passer dig: Læs om online slankekursus her.

Ny Livsstil v/ kostvejleder og livstilsekspert Birgit Kannegaard