Michel er blevet en helt ny mand med en ny krop

Michel er blevet en helt ny mand med en ny krop

Michel 36 år – 75 kilo.

Michel fortæller om, hvordan han er blevet en helt ny mand med en ny krop.

Jeg har været overvægtig siden barnsben. Jeg gik ofte til bageren på vej til skole, hvor jeg brugte mine lommepenge.

Da jeg var 10 år, kom jeg på julemærkehjem; jeg vejede da omkring 50 kilo. Jeg tabte 10 kilo på julemærkehjemmet. Jeg var så stolt over, at nu vejede jeg næsten det samme som min mormor.
Men kiloene røg desværre på igen, da jeg kom hjem, for vi havde ikke ændret livsstil hjemme. Da jeg nåede konfirmationsalderen, havde jeg svært ved at finde tøj; da var jeg nået ca. 80 kilo. Jeg havde det rigtig dårligt og blev moppet i skolen pga. min overvægt. Jeg har været overvægtig indtil 2014, hvor jeg startede hos Birgit Kannegaard, Ny Livsstil.

Hvor havde jeg hørt om Ny Livsstil fra:

Jeg havde hørt om Ny Livsstil via en nabo’s kammerat, som gik hos Birgit Kannegaard Ny Livsstil.

Vi besluttede, min kæreste og jeg, at starte sammen hos Birgit. I starten syntes vi, det var lidt svært: at skulle ændre vaner, tanken om nye madvaner, hvordan skulle det gå. Men det kom vi hurtigt over. Vi blev gode til at hjælpe hinanden i køkkenet. Så det gik bare derudad!

At sætte sig et mål:

Jeg satte et meget forsigtigt mål, da jeg startede hos Birgit. Jeg ville gerne tabe mig 30 kilo det første år. Birgit sagde, at det mål kunne vi godt sætte højere, for det var hendes erfaring, at en mand i min str. kunne tabe meget mere.

Det var nemt, da jeg var i gang. Jeg kunne også tabe mig, selvom jeg var på ferie, med de nye kostvaner, det fik jeg bare til at fungere.

Jeg gik kun ned i vægttab hele den første tid. Det var kun, lige inden de 60 kilo var opnået, at jeg prøvede at have et plus, da jeg kom til vejning.

Da jeg stoppede efter det første år på kurset, besluttede jeg mig for at holde mine nye vaner. Jeg ville ikke tilbage til de gamle usunde kostvaner igen.

Jeg overvejede længe, at få fjernet overskydende hud på maven. Da jeg endelig traf beslutningen, blev jeg afvist i første omgang på OUH. Jeg manglede at tabe 8 kilo, inden de ville give mig operationen. Jeg tabte et par kilo og tænke, det må da være nok til, at de godkender mig. Men fik et nej igen. Jeg prøvede 1 gang mere, men stadig et nej, hvilket jeg var meget ked af. Dog jeg holdt fast i mit vægttab og mine sunde vaner; men det var svært rent mentalt, at slippe de sidste 3-4 kilo.

“Det er psyken, der driller dig” sagde Birgit

Jeg var til bogudgivelsen hos Lone og Birgit Kannegaard, på deres fælles bog: En Ny Livsstil i november 2016. – Jeg snakkede med Kostvejleder/Livsstilsekspert Birgit Kannegaard, hvor jeg fortæller, at jeg 3 gange er blevet afvist på OUH til den operation, der skal fjerne den overskydende hud, som jeg har fået af mit store vægttab.

Tabte de første 60 kilo på 1 år.

Jeg skal tabe de sidste 3-4 kg og har prøvet igen og igen. Men kroppen vil ikke slippe de kilo, til trods for at jeg har tabt over 60 kg tidligere, ved at deltage på Birgit Kannegaards slankekursus igennem et år.

Birgit fortæller mig, at det er psyken, der driller mig. Hun siger til mig, at det hjælper Ny Livsstil med igen.

Jeg tror ikke, det kan lade sig gøre, for jeg har jo prøvet.
Men jeg har også overbevist min hjerne om, at det kan jeg ikke.

Jeg bliver sat på et kursus med start ugen efter, for jeg skulle snart på OUH igen til samtale. Målet var 3-4 kg, så jeg kunne slippe igennem nåleøjet. Meeeen Birgit ved, hvad hun gør, så Stefan, som er kostvejleder hos Ny Livsstil, og på hvis hold jeg nu går, fik besked på, at målet var min. 10 kg ekstra. Som Birgit sagde, så bliver resultatet det flottere, og at jeg så var helt i mål, hvorfor nøjes.

Jeg skulle til en fest et stykke tid efter og kom med et + på vægten. Den gik ikke. Jeg fik en sms fra Birgit, som tager en aftale for en aftale. Som hun skrev: der er ikke plads i kalenderen til sådan et flop. (Normalt får man, som kursist, ikke en sms fra Birgit, men jeg havde en helt speciel opgave, jeg skulle nå, og Birgit kendte mig rigtig godt.) Jeg skulle snart til den næste samtale med læge på OUH, så det skulle gå tjept. Jeg blev lidt småsur, da jeg fik beskeden fra Birgit, men bagefter blev jeg så glad for, at hun havde gjort det. Det var lige det spark, jeg skulle have, så jeg kunne komme i mål, og det kom jeg. Jeg har lige været igennem maveskindsoperationen d. 10/4 2017, og det gik så godt. Ud over alt forventning. Jeg er så glad for min nye krop.

Hilsen Michel

Resultatet blev minus på i alt 75 kg efter operationen

NB fra Birgit: Der er ikke ret mange af kursisterne, der skal have fjernet overskydende hud, men enkelte får det gjort.
Kosten og alt vandet plejer at sørge for, at huden følger fint med ind. Men 75 kg er også et stort vægttab. Michel har halveret sin vægt.

Vil du i gang med dit vægttab, har du følgende muligheder:

Kursus i Otterup, kun 15 min. kørsel fra Odense. Læs om Slankekursus i Otterup her.

Online Slankekursus – når det passer dig: Læs om online slankekursus her.

Færdigheder

Indsendt den

27. april 2017

Ny Livsstil v/ kostvejleder og livstilsekspert Birgit Kannegaard